Wie is wie

harderwieklogoHarderwiek.nl is het weblog van Harderwijk waar dagelijks groot en klein nieuws, opinies, foto’s en tips uit de regio geplaatst worden. Gemaakt vóór en dóór mensen die hier wonen of werken.
Harderwiek.nl kan niet zonder goede schrijvers, reporters en bloggersvoor haar website. Betrokken mensen met een passie voor één van de categorieën of onderwerpen bieden wij altijd ruimte hun columns op onze site te plaatsen.
Heeft u een passie waar u graag over vertelt, wilt schrijven en dit wilt delen via harderwiek.nl? Past uw interesse binnen de genoemde thema’s of onderwerpen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via: harderwiek.nl.
Schrijven voor harderwiek.nl doet u op vrijwillige basis. U mag zelf bepalen waar u over schrijft en met welke tijdsduur u columns aandraagt. Uw motivatie kan o.a. zijn: passie voor een bepaald onderwerp, u wilt als specialist over een bepaald onderwerp naamsbekendheid opbouwen, u wilt als student journalistiek ervaring opdoen met het schrijven en plaatsen van artikelen op een lokale website.
Alle reacties zijn van harte welkom!!!

Edwin_EnklaarEdwin Enklaar is geboren en zo goed als getogen Harderwijker. In elk geval woont hij vanaf 1985 onafgebroken in Harderwijk. Hij is getrouwd en heeft een dochter en een zoon. Werken doet hij in Putten en wel als voorraadbeheerder bij Otogros. Dat is een groothandel in automaterialen en banden.
Ergens in 2003 is Edwin betrokken geraakt bij de lokale politiek. Voor Stadspartij Harderwijk Anders heeft hij ook een tijdje in de gemeenteraad gezeten. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met de ruimtelijke ordening in Harderwijk. Vanaf heden zal Edwin met enige regelmaat iets schrijven over politiek maatschappelijke onderwerpen uit Harderwijk of politieke ontwikkelingen die Harderwijk direct raken. Met zijn beschouwingen en meningen hoopt hij wat meer openbare discussie te kunnen losmaken. Hoewel Edwin nog altijd nauw betrokken is bij Stadspartij Harderwijk Anders komt alles wat hij op Harderwiek.nl zal publiceren, voort uit zijn eigen persoonlijke hersenspinsels.
Kijk hier voor zijn artikelen

11-11-2012-Marijn Fidder-auteur MensendingetjesMarijn Fidder: Marijn Fidder is geboren in 1997 en schrijft al sinds zij schrijven kan. Soms een verhaal van verscheidene pagina’s, soms een verhaal van enkele regels, altijd volgens haar motto: een verhaal moet niet langer duren dan strikt noodzakelijk. Haar schrijfsels zijn altijd persoonlijk en humorvol en geven je tussen de regels door inzicht in haar persoonlijkheid. Marijn komt uit een schrijversfamilie.

Roeland_WelsRoeland Wels: : Ben geen geboren Harderwijker, maar woon er al 40 jaar.In deze jaren heb ik gewerkt als leraar op de Viatorschool en de Dominicus Savio en als fotograaf.Mijn bijdragen zullen bestaan uit wat ik tegenkom of mij te binnen schiet. Thuis als fotograaf en buiten als geïnteresseerde toeschouwer.www.roelandwels.nl
Hier Roelands zijn columns

Theo_bakkerTheo Bakker (1956) woont en werkt sinds 1980 in Harderwijk en begon in het jaar 2000 met PR-bureau PRESSBAKER. Naast artikelen en fotoreportages voor de lokale media maakte hij magazines en boeken over diverse onderwerpen.De volgende boeken zijn verschenen:Van Volkshuisvesting naar De Groene Zoom (met Gerri Horseling), Honderd jaar Sonnevanck, 60 jaar transportbedrijf St. v/d Brink (met Annemarie Lamain), Vijftig jaar Veldkampkerk, Honderd jaar IJsclub Vol Moed, Op z’n Harderwieks, Van Wendhorst & Veldheem naar Novell, Veteranenlandschap in Perspectief, 70 Jaar De Betere Woning (met Gerri Horseling), Verhalen van Veteranen, Passagiersschepen in Harderwijk, De 3de jeugd van Elim (in voorbereiding).Daarnaast is meegewerkt aan kranten, brochures, website’s en zijn tientallen persberichten en (foto)reportages gemaakt. Sinds 2008 is Theo Bakker bestuurslid van Oudheidkundige Vereniging Herderewich en maakt hij het kwartaalmagazine Vittepraetje. Hier kan hij zijn belangstelling voor geschiedenis combineren met schrijven en fotografie.
Kijk hier voor de artikelen van Theo Bakker

 
smullen

Hanneke de Jonge:Recepten en culinaire recensies voor www.harderwiek.nl
Mag ik mij even voorstellen. Ik ben Hanneke de Jonge. Omdat mijn ouders diverse horecabedrijven hadden, ben ik opgegroeid met lekker eten. Heb al mijn benodigde horecadiploma’s gehaald en heb een behoorlijke tik voor lekker eten meegekregen. Jarenlang heb ik de ene na de andere kookcursus- en workshop gevolgd. Kortom ik eet, droom en adem alles wat met lekker eten te maken heeft.
Mijn tweede passie is golf, speel al sinds 1980 en daarom zal ik op mijn culinaire tochten in Harderwijk en omgeving ook verschillende golfrestaurants bezoeken. Mocht u ook uw ervaringen willen delen betreffende restaurants en/of recepten, stuur uw reactie dan naar de local foodie hannekedejonge@kpnmail.nl Hanneke op Facebook: www.facebook.com/smullenmethanneke

Kijk hier voor alle recepten

Het is zo ver, Underground gaat bloggen voor Harderwiek.nl! Underground? Voor iedereen die geen flauw idee heeft waar het over gaat, Underground – voluit trouwens Stichting Underground Harderwijk – is een organisatie die zich bezig houdt met culturele evenementen voor jongeren. Zo organiseren we Nachtbrakers in cultuurpodium Estrado en kapen we eens per jaar de boulevard van Harderwijk voor ons befaamde Nachtbrakers Festival.Onze ambitie is Harderwijk muzikaal op de kaart te zetten als bruisende jongerenstad. Menig nationaal en internationale dj-act heeft letterlijk voet under ground gezet in Estrado. Voor sommige was Harderwijk zelfs hun eerste kennismaking met Nederland, voor anderen was het de eerste keer op een echt podium. Dat aanstormend jong talent dat en ouwe rotten goed samengaan is wel gebleken! Mede dankzij de muzikale successen hebben we onze doelen in de loop der jaren kunnen uitbreiden met exposities, theater, film en allerlei andere interessante dingen die op ons pad komen.Stichting Underground is 100% vrijwillig. Dat wil zeggen, onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers. Alle evenementen worden bedacht, opgebouwd, gepromoot, gerund en afgebroken door een legertje enthousiaste jongens en meiden die samen met het bestuur vrijwillig – en heel soms met zachte dwang… – aan de slag gaan. Liefdeswerk, dat is het eigenlijk wel een beetje. Hele families worden erin meegesleept..Wat je van ons kan verwachten? Op Harderwiek.nl houden we je op de hoogte van de evenementen die we in Harderwijk organiseren en alles waarvan wij denken; dat je echt moet horen, zien en beleven!

 
Lammert Postma Aan mij is gevraagd om de vertellingen en verhalen, die ik tijdens mijn stadswandelingen deed, op papier te zetten om op die manier hieraan iets meer bekendheid te geven.

Ik heb ervoor gekozen om middels de site ‘”HARDERWIEK” aan het einde van iedere maand een foto van een bepaald punt in Harderwijk te plaatsen met de daarbij behorende gegevens, zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn. De eerste column is verschenen onder het kopje “Introductie” en de redactie van “Harderwiek” laat het van de reacties, die bij hen binnenkomen, afhangen of er voldoende belangstelling voor bestaat om door te gaan. Ik meen er goed aan te doen om je door middel van dit bericht hierop te attenderen. Met een vriendelijke groet,Lammert PostmaDe foto’s die ik gebruik zijn dezelfde die ik ook laat zien als ik een lezing geef en het overgrote deel hiervan is door mijzelf gemaakt.
Kijk hier voor alle stadswandelingen

Ab_de_haasIk ben Ab de Haas. Omdat ik al vanaf 1976 in Harderwijk woon, zie ik mezelf zo langzamerhand als een Harderwieker! Ik had jarenlang de gewoonte om tijdens mijn reizen muziek mee te nemen, zo is geleidelijk mijn passie voor wereldmuziek ontstaan. Ook omdat ik merk dat juist in deze tijd muziek grenzen kan overbruggen en angst voor andere culturen doet verdwijnen. Muziek verbroedert en verzustert is mijn ervaring! Al 4 jaar presenteer ik wekelijks het radioprogramma El Mundo via www.harderwijkfm.nl. Verder programmeer ik wereldmuziek en ook singer/songwriters voor de Catharinakapel. Als je geïnteresseerd bent, kijk dan even op www.abdehaas.nl Ik hoop de lezer regelmatig actuele culturele nieuwtjes te kunnen aanbieden!

Jeroen van Zanten (1988) : Ik ben geboren in Harderwijk, en tevens ook woonachtig. Ik studeer aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn interesses liggen bij cultuur (vooral muziek) en politiek. Ik heb tevens een voorliefde voor het Verenigd Koninkrijk. Ik blog op Harderwiek.nl over Actualiteit, Politiek en Cultuur.

koopKoop (1963) “De Harderwiekse natuur man!” : Ik woon en werk in Harderwijk. Als ik buiten ben dan beleef ik de natuur op intense wijze. Ik probeer deze ervaringen regelmatig te vangen in korte verhaaltjes. Meestal gaat het om alledaagse natuurervaringen in en rond Harderwijk. Ik word gedreven door mijn nieuwsgierigheid over alles wat leeft en beeft. Ik zou het leuk vinden dat er door mijn verhaaltjes meer mensen oog voor de Harderwijkse natuur krijgen. Want de Harderwijkse natuur is leuk man! Je weet vaak niet half wat er zich hier afspeelt. Ook ik word keer op keer verrast, meestal in positieve zin. Heeft u suggesties of wilt u uw natuurervaringen delen?
Kijk hier voor de artikelen van Koop Mast

MichelMartinus-sMichel Martinus :Dichter, schrijver Michel Martinus zal iedere zondag een van zijn, aan de actualiteit gerelateerde, columns in dichtvorm presenteren op de weblog www.Harderwiek.nl
We gaan vandaag van start met Zomertijd, die vannacht met het één uur vooruitzetten van de klok is ingegaan.Wij wensen u veel rustdaggenoegen. Kijk vooral even op zijn website

Hier alle gedichten van MM

Judith: Houdt ons op de hoogte van alle zaken van het Centrum voor de kunsten ’t Klooster, een broedplaats voor nieuw talent, creativiteit en culturele activiteiten. Het gebouw ademt een rijke historie, maar is een eigentijdse ontmoetingsplek voor de inwoners van Harderwijk en omgeving.

Renske Jansen: Mijn naam is Renske Jansen (1991) . Ik ben geboren en getogen in Harderwijk. Net zoals heel veel familieleden van mij.Ik ben op dit moment student aan AOC de Groene Welle in Zwolle waar ik de opleiding Dierverzorging Management volg op mbo niveau.
Kijk hier voor de artikelen van Renske

Gertien: Ik ben geboren en getogen in Harderwijk. Net als veel anderen ben ik na de middelbare school een paar jaar weggeweest om daarna weer terug te keren naar de Harderwijkse roots. Ik heb één kind én één man en woon in de binnenstad. Naast mijn werk als medisch maatschappelijk werker in een ziekenhuis ben ik actief in de lokale politiek. Ik zal voor harderwiek.nl schrijven over wat er zoal speelt in Harderwijk op politiek gebied maar ook over zaken die zorg en welzijn aangaan want die zaken liggen mij na aan het hart.

Anneke Immink maakt wekelijks een foto van haar beeld van Harderwijk. Vanaf 2007 de archieffotograaf van de Gemeente Harderwijk.

Henk (1955): In mijn blog gaat het er niet om hoelang ik in Harderwijk woon, maar wat ik van Harderwijk vindt. En dan met name van de Zeebuurt. Overigens kom ik daar al 25 jaar en woon in de Zeebuurt sinds 2010. Een prachtige wijk om te wonen, maar meer dan eens verguist en dat moet AFGELOPEN zijn. Voormalige vissersbuurt om trots op te zijn, waar mensen nog voor elkaar opkomen. Maar ook een wijk waar verkeerd geīnterpreteerde statistieken doen vermoeden dat het er niet veilig is om te wonen. Dat beeld weghalen, zal het doel zijn van mijn blog. Mijn schoonvader schreef onder het pseudoniem “De Wandelaar” in het voormalig ‘Schilders Dagblad” over wat hij zag en hoorde in de buurt. Dat ga ik nu hier voortzetten. Heeft u iets waarover u vindt dat ik zou kunnen schrijven, meldt dit dan via henk@leeghwater2.nl

 

eelcoEven voorstellen: Mijn naam is Eelco van Essen, getrouwd, 2 kinderen en woon al weer 20 jaren in Harderwijk. In 2012 ben ik begonnen met mijn bedrijf Wijnenzo.eu, het grootste assortiment wijnen van Nederland.
Met ca. 1000 verschillende wijnen uit de hele wereld is dit voor u een perfecte online shop voor al uw wijnwensen. Door verschillende zoekcriteria komt u snel bij uw keuze, bestellen gaat met enkele muisklikken, de Ideal betaling is super veilig en de wijn wordt thuis bezorgd, eventueel gratis. Waarom moeilijk doen als het ook Wijnenzo.eu kan?

Tevens organiseer ik wijnproeverijen; Pareltjes Zoeken Proeverij noem ik die want we willen die ene speciale wijn echt wel tegen komen. En dat is voor iedereen een andere. Dat maakt proeverijen ook zo leuk te doen. Deze proeverijen houd ik in mijn eigen “proeflokaal” met vooraf bekendgemaakte thema’s. Tevens kom ik op locatie, denk bijvoorbeeld aan een verjaardag of familiedag.
Voor de zakelijke markt houd ik proeverijen om uw relatiedag een extra dimensie te geven. Tevens is het een ideaal middel om uw vrijdagmiddag borrel te pimpen.

Graag deel ik mijn passie, kennis en ervaring op het gebied van wijn met u via de column van Harderwiek. Ik neem u mee naar verschillende landen, laat u de druiven kennen, de smaken en aroma’s ontdekken en deel de weetjes, zinnig en ook onzinnig, die in de wereld van de wijn haar ronde doen. Ik hoop u hierdoor te inspireren en het drinken van wijn nog meer te waarderen.

Natuurlijk ben ik ook op verschillende manieren direct te bereiken en te volgen via mail: wijnenzo en mijn website: wijnenzo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *